Saturday, 30 June 2012

SAYA TERKENA FLU~

Bila saya bangon tidur...
alahaiii... 
Assalamualaikum... selamat hari~hari...
nak taw tak?
jom terus ikut aku kat sini yea...





merapu je gambar wallpaper tu... tak de kena mengena...
aku nak bagi taw yang aku telah mendapat flu...
ohhh tidak...
berkali-kali bersin... 
gatal hidung nieh...
dah penat bersin... 

kasihan saya...

Korang doakan aku cepat sembuh sebab tak lama lagi aku nak meraikan hari bahagia aku...
Hari bahagia apakah itu???

???


TINKATAN 6... bagus ke???

Assalamualaikum... hai. :)


Tingkatan 6??? 
Ada orang kata macam ni taw...:"
> Budak sekolah
>Apa barang
>Terbaik la... boleh cepat sambung degree
>sonok... dapat bersekolah lagi...
>buang masa
>susah...
>pandai boleh la sambung form 6
----macam-macam lagi la...


korang rasa macam mana?

tu la antara perkataan yang aku dengar dan aku terima sendiri taw dari macam-macam orang tentang form 6 ni... kalau nak senarai memang banyak.. tapi ni antaranyer je la...


Manusia memang ada yang akan bagi semangat dekat kita tapi tak kurangnye jugak dengan yang suka nak menjatuhkan kita... macam-macam la...
Apa pon sekarang aku ni telah memegang status sebagai  "Kami Bekas Budak STPM"


pengalaman???
sangat la banyak...'
Ada benda yang aku tak tahu tapi bila masuk form 6 aku dapat taw...
Perubahan diri kepada lebih positif dan lebih baik...
dan macam-macam la...
tak de yang beza aku rasa antara 
tingkatan 6, matrik, ataupon diploma ...
Taw kenapa???
sebab semua yang masuk kat situ mempunyai matlamat yang sama....
apa???
"mencari ilmu"
nak belajar la kan...


Jadi kepada yang suka nak banding2kan tingkatan 6 dengan matrik ni cuba fikir balik kepada matlamat nyer apa???


Lagi satu clik sini dan baca sampai faham...
------>nak tahu apa bezanya?... haaa... clik taw... 
baca kat situ untuk lebih faham.




Terima kasih sumber rujukan: http://eputra.com
Terima kasih juga untuk anda yang membaca entry kat sini.







Wednesday, 27 June 2012

Adakah Aku Bersalah???

Assalamualaikum and hai  kepada yang membaca. 
Adakah aku bersalah???
Macam mana saya nak mula ni??? Tolong la...
Aku nak mintak sorry dekat kawan-kawan aku.


sebenarnya macam ni... 
Aku rasa bersalah sangat kat kengkawan form 6 aku... mungkin jugak cikgu2...
kenapa?


caamniii....




salah ke aku diamkan diri buat masa ni???


Korang, soe... 
Korang, aku bukan tak nak kongsi dengan korang pasal cerita aku buat masa sekarang ni... Tapi...


entah la...
aku sendiri pon ta taw macam mana nak cakap... tapi aku ada sebab kenapa aku tak nak share dengan korang.


Kepada sahabat aku Hajar terima kasih sebab simpan cerita pasal aku...
thanks chik... 



Ya Allah berilah hambaMu ini kekuatan untuk menghadapi segala ujianMu.
Amin. 



Monday, 25 June 2012

cintan~cintun punya entry

Assalamualaikum... hai...


entry aku hari ni pasal "CINTA"... Bukan apa teringat la pulak pasal satu kisah pada zaman dahulu kala...



'indah sekali zaman bercinta'... 
alaa... yang macam lagu Untuk Mu Sayang - Febians






mesti korang ikut nyanyi sekali kan... best kan layan jiwang-jiwang ni kekadang...
memang mendalam kan makna lagu ni... untung la sapa yang bercinta@bercouple dapat lagu ni. Couple bagi...




Tapi bila dah lama sikit hati kita mula la tertanya-tanya macam Tentang Rasa - Astrid ...



Aku tersesat menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Izinkanku lepas penatku
Tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Kau titipkan cahaya terang
Tak padam didera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Dapatkah selamanya kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


risau la... dah mula lain... 
lama-lama putus... Bila dah putus rasa macam menyesal pulak...
Alaaa macam Disaat Aku Mencintaimu-Dadali , Ku Ingin Kamu -Romance ,Sesal Mendua -Klangit dan macam-macam la lagi...


Tapi semua tu da lambat... taw kenapa?
sebabnyer...
da rasa sangat bahagia dengan hidup baru... Hatiku Milikmu-Nera , Kekasih dan sewaktu dengannya...  


amacam??? 
kalo korang faham entry ni mesti korang tersentuh. tu pon kalo ada perasaan la...
tapi mesti ada yang teringat citer "cinta monyet" korang kan???
hahaa... betul la tu.




k la... sampai sini dulu.. 
oppsss!!! sebelum tu nak g taw video yang terkandung dalam entry ni sumber dari YOU TUBE dan sewaktu dengan nya...


terima kasih taw... 
jumpa lagi di next entry...
Daaaaaa....

Thursday, 21 June 2012

ADA YANG CAKAP KAMI "TIGA SERANGKAI"



Dah lama aku tak jumpa kawan-kawan aku. Alaaa... yang ompotih kata "best friends" ada jugak yang kata bff... 
sama je cuma panjang pendek je.. apa aku ni merepek meraban panjang-panjang ni...


Ni nak mulakan cerita.
Jom...


----->bak kata cikgu sejarah aku time aku form 6 "biar gambar yang bercerita"

sebelum tu meh aku nak kenalkan dulu sapekah bff yang aku cakap tu...


1) nama dye  Hajar Ramli. Aku panggil dye chik... 
    kenapa???
    sebab dye ni kecik. somey je. sebab tu la aku panggil dye chik.
    Chik ni dok kat Batu Gajah.


2)nama dye Akhma Shaari. Aku panggil ma...
   ma ni kurus org nyer... tapi kuat makan.tapi tidak la gemok2...
   ma ni pulak dok kat Selama.


cerita dye macam ni--->


dah macam tak betul... huhuuu

sape pulak mesej chik tu?

main tarik-tarik














rapatkan kami... ni pic on 20 June.  



Friday, 8 June 2012

sama tapi tak serupa

Assalamualaikum... nak la kongsi satu benda ni... Jom kongsi dengan saya.
"SAMA TAPI TAK SERUPA"
tadi selesai je solat magrib terfikir kepada ciptaan Tuhan Yang Esa.
manusia, haiwan, tumbuhan,.. alam semesta.
subhanallah...


apa yang saya nak cerita kat sini tentang manusia.
saya penah dengar ceramah motivasi Dr. Fadzilah Kamsah, beliau ada berkata "anak kita anak jiran sama tapi tak seruapa"...mendalam bukan maksudnya. 


SEKADAR GAMBAR HIASAN

setiap yang dijadikan Allah akan ada kelebihan dan kekurangannya. Jadi tak perlulah kita bandingkan kekurangan dan kelebihan orang lain terhadap diri orang lain..
hahaa.. apakah ini? kowang faham tak apa saya citer ni??? 

sebenarnya nak cakap ini je pon tapi huraian merapu tu panjang... hehee...
ni saya nak tegaskan pasal ni:------> "JANGANLAH KITA SESUKA HATI MEMBANDINGKAN KEMAMPUAN ORANG KERANA KITA JUGA MASIH BELUM SEMPURNA"

SEKIAN dulu kowang. ASSALAMUALAIKUM.
































Thursday, 7 June 2012

luah perasaan...

bosan giler la.. tak taw nak buat apa dah ni... sebab tu nak merapu merepek meraban melalut kat sini... kalau cakap bukan ada sape nak dengar pon. Dorang suruh diam ada la... kata aku ni bising...
sebelum tu Assalamualaikum... :) 
bosan la... kawan kat sini pon tak der. yg ada jauh2... aku dok lerr rumah diam2...
npe tak kua???
nak kua ngn sape???
hahahaaaa... sangat2 la membosankan...
minggu lepas memang giler busy...
tak der masa nak relax2 cam ni... ulang-alik g UPSI la... buat ap???

1. pegi hari konvo kakak
2. teman kakak hantar jubah konvo dye... *sebab hari konvo ta dapat nak pulangkan.
3. temuduga aku...
4. ada la halnyer lagiiii...
5.???

busy kan saya???
hahaaa... tapi best. turun berat badan.. @_@ skunk pusing biji mata aku bila timbang berat naik... mana taknyer...
makan, tidor... tengok tb... tp ada gak tolong mak tersayang kat rumah...

bila larhh sume nak berakhir...???

bila cakap bosan ni kan ada jugak yang cakap nape tak keje?
caner nak keje... kalo keje tadika nak tetap. keje pembantu klinik pon ada gak tapi sampai malam. dan sampai la sekarang masih tidak bekerja...

apa pon aku nak guna cuti ni dengan bermanfaat...
hahaa.. aku nak belajar jadi *suri rumah* taw kenapa?
4taun dok hostel... yang taw basuh baju sendiri, kemas tempat tidur sendiri...
hahaa... sekurang-kurangnya aku dapat belajar cara masak...
hahaa...
rasa sampai sini dulu la... ada jodoh, ada rezeki, ada masa dan paling penting ada usia kita jumpa lagi...

daaaa.... assalamualaikum.
COPYRIGHT by HusnaIsmail