Thursday, 16 February 2012

SAYANG Bukan SAYANGKU

LA TAHZAN...




    setiap pertemuan pasti ada perpisahan...


sedihkan?  tapi ada gak happy... ye la sebab da meluat dengan pertemuan tu.
ishhh...ishhh...


tapi yang sedih nye bila kita berpisah dengan orang yang kita sayang.


KATA IBU : sebelum kita sayang orang lain kita kena sayang diri kita dulu.


KATA HATI : aku sayang kau sangat2. walau pon aku terluka asalkan kau bahagia.
            
betul tak???
mesti ada yang macam tu kan?
tapi tu la... betul pesan ibu. 



ingat tu...




















buat apa nak kenang benda yang lepas. Mulakan hari baru. Hati pon tenang. Yang pergi tetap pergi..
bak kata pepatah yang patah tumbuh yang hilang berganti.


Allah maha mengetahui. Dia tahu apa yang terbaik untuk kita. 
Redhakan lah perpisahan yang berlaku dalam diri kita, mudah-mudahan kita di temukan dengan insan yang terbaik.










ALLAH SENTIASA BERSAMA HAMBA NYA YANG MENGINGATI NYA.















Monday, 13 February 2012

memori tiga sahabat

SELAMAT TINGGAL KAWAN

Selalu bersama... huhu.. mana-mana je mesti bertiga.. Tau sape? tu ha... 
aja, una dan umi... Happy Three Friends.  













aja : morning una.
una : morning... jom breakfast. 
aja : jom... una g masak air, nanti kita masak maggi and buat air.
una : ok ! 
        la... umi, belum bangon.???
una & aja : umiiii..... (jerit) 
umi : la... kak una, kak aja.. pukul berapa sekarang?
aja : lapan pagi umi..
una : umi pegi mandi cepat.. nak breakfast ni..
umi : je la kakak2 ku...





yummy2.... nyium2...












aja : una, nanti nak study kat mane? meja depan? garaj? dalam bilik je?
una : jom study kat garaj nak?boleh sambil2 tengok kawasaki lalu...
umi : umi nak join boleh? 
aja & una : mesti la umi kena follow. Kalau tak , tak cukup la ahli...
aja : ok, nanti lepas makan kita siap.
una : umi, turn umi kemas pulak.. hehe











rindunye dekat korang. Susah senang kita sedih suka kita mesti bertiga...
Kenangan yang tak dapat kat mana2 kecuali dengan korang dekat  asrama SMTI. Sekolah dan asrma yang banyak mengajar erti hidup.. 
hahaaa..
konon!!! 
okehhh... sampai sini dulu..
bye. :) have a nice day untuk korang baca.. Thanks.















COPYRIGHT by HusnaIsmail